Eind maart ontsnapten zes stieren uit een slachthuis in St. Louis, Amerika. De dieren wisten door een onbeveiligde deur te breken en zetten het op een lopen.

slachthuis
Een van de ontsnapte stieren liet zich niet zomaar vangen | Foto: schermafdruk video YouTube

Politie, vrijwilligers en dierenwelzijnsorganisaties schoten te hulp. Urenlang achtervolgden ze de dieren die door de stad renden op zoek naar hun vrijheid. De dieren werden gevangen en opnieuw naar het slachthuis gebracht. Maar de ontsnapte stieren hadden inmiddels zoveel bekendheid gekregen, dat er protesten uitbraken om de dieren vrij te krijgen. Lange tijd was het onduidelijk of de dieren alsnog zouden worden geslacht of dat hun toekomst er beter uit zou zien.

Onzekerheid
De onzekerheid steeg toen bleek dat de dieren nog steeds in het slachthuis werden gehouden. Jay Weiner, mede-eigenaar van the Gentle Barn Animal Sanctuary in Tenessee, ging naar de dieren kijken en vond de zes stieren samen vastgebonden in een hoekje. Ze waren bang en ademden zwaar.

The Gentle Barn Sanctuary
Maar er is goed nieuws: de protesten voor de vrijheid van de stieren heeft gewerkt. De dieren zullen een aantal weken op een boerderij in St. Louis verblijven, voordat ze worden verplaatst naar the Gentle Barn Sanctuary. Bij the Gentle Barn Sanctuary worden dieren opgevangen die zijn gered van een leven van verwaarlozing en mishandeling. Deze dieren zijn te oud, te ziek of te bang om te worden geadopteerd. Op de boerderij wonen onder andere paarden, ezels, koeien, schapen, geiten, kippen, lama’s, pauwen, katten en honden.

Mooie toekomst
De stieren mogen samen blijven op de boerderij en hebben een mooie toekomst voor zich. De dieren zijn nog niet eens twee jaar oud en hebben een levensverwachting van wel 10 tot 15 jaar wanneer ze niet naar de slacht worden gebracht.

Bekijk hier het filmpje van een van de ontsnapte stieren die zijn achtervolgers bijna het nakijken gaf:

Bron: St. Louis Post-Dispatch © Animals Today Nadine van Wissen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.