De varkensslachterij van Vion in Groenlo is per direct stilgelegd, omdat 45 van de 212 geteste personeelsleden besmet zijn met het coronavirus. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de controlerende NVWA-dierenartsen uit het bedrijf weggehaald, omdat hun gezondheid niet meer te garanderen was.

Vion Groenlo stilgelegd
De varkensslachterij van Vion in Groenlo is per direct stilgelegd | Foto: publiek domein

Zowel bij vakbond FNV als bij Animals Today was bekend dat in het betreffende slachthuis en andere slachthuizen op geen enkele wijze rekening werd gehouden met de coronamaatregelen. Het personeel bestaat veelal uit arbeidsmigranten en hun werkdag begint vaak met opgepropt in een busje naar het werk rijden. En ook op het bedrijf worden de regels aan de laars gelapt. Een ooggetuige meldde recent nog aan onze redactie:

“Het is niet normaal meer, ik kijk hier zo naar de kantine en die zit echt propvol met mensen. Anderhalve meter? Echt niet.”

Wanneer er geen NVWA-dierenartsen meer in het slachthuis aanwezig zijn mag er niet langer geslacht worden, vandaar dat Vion Groenlo stilgelegd is.

Slachthuizen als in Groenlo brandhaard corona

Vion heeft meerdere slachterijen, ook in het buitenland. In Duitsland moest het bedrijf recent ook al een slachthuis sluiten vanwege een coronauitbraak. Slachthuizen blijken overal in Europa brandhaarden te zijn van het virus. Onlangs opperde minister schouten dat de slachtsnelheid gehalveerd moest worden om de coronaregels na te kunnen leven.
.

  • Lees ook:

Slachthuizen moeten de coronamaatregelen opvolgen

.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl BvR


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.