Een van de berenwelpen die door een groep jongeren in North Carolina (VS) uit een boom zijn geplukt om ermee op de foto te gaan, kan niet terug naar de moeder. Het ‘selfiebeertje’ raakte na het fotodrama gescheiden van de moeder en is later alleen en uitgeput in een vijver gevonden.

Selfiebeertje kon niet meer terug naar moeder
Het ‘selfiebeertje’ kon niet meer terug naar haar moeder | Foto: Appalachian Wildlife Refuge

Het voorval vond plaats medio april ’24 bij een appartementencomplex in Asheville, North Carolina (VS). Een groep jongeren plukte de berenwelpen uit de boom om ermee op de foto te kunnen. De beelden gingen de wereld rond en veroorzaakten veel ophef.
.

Selfies maken met berenwelpen in North Carolina niet bestraft

Selfiebeertje gescheiden van moeder

Een van de jonge beertjes verdween na het voorval spoorloos; de hoop is dat het dier met de moeder is herenigd. Het andere selfiebeertje kwam terecht aan de verkeerde kant van een hek en is al zoekend naar haar moeder in een regenwatervijver gevallen. Daar is het onderkoeld en op sterven na dood teruggevonden.
.

.
Het koude en doorweekte selfiebeertje is naar opvang Appalachian Wildlife Refuge gebracht. Daar wordt het samen met een berenjongen voorbereid om komend najaar terug te keren naar het wild. De opvang is gespecialiseerd in de opvang van berenwelpen, die in een voor hun natuurlijke omgeving terechtkomen. Het contact met de verzorgers is minimaal en ze moeten goed hun best doen om voedsel te vinden.

Uitbrander

De jongeren zijn na hun zinloze actie niet vervolgd, want het gebeuren zou voldoende waarschuwing zijn geweest dit nooit meer te doen. Ze hebben op de dag zelf een uitbrander gekregen van de politie. Dat was niet het geval op Spitsbergen, waar een toerist een walrus verstoorde om ermee op de foto te gaan. Die ‘uitbrander’ kostte hem ruim duizend euro boete.

Bronnen:

Toerist op Spitsbergen verstoort walrus voor selfie en krijgt boete

©AnimalsToday.nl BVR