Sea Shepherd heeft beelden naar buiten gebracht van Japanse walvisvaarders die dwergvinvissen bejagen in beschermd gebied van een walvissenreservaat in Nieuw-Zeelandse wateren.

Sea Shepherd - Japanse walvisvloot
De drie dwergvinvissen op het dek van de Japanse walvisvaarder

De vloot bestaat uit een vijftal schepen, waaronder de Nisshin Maru. Zij hebben vandaag in ieder geval drie dwergvinvissen die met uitsterven worden bedreigd zonder pardon weggevangen, in nota bene een internationaal erkend walvissenreservaat, het Southern Ocean Whale Sanctuary.

Sea Shepherd maakt al jaren werk van de overbodige walvisjacht voor ‘wetenschappelijke doeleinden’ van Japan. Volgens de organisatie is het vlees van de dieren bedoeld voor consumptie. Japan heeft voor ogen dit jaar 1.000 walvissen te doden.

Door de beelden staat de positie Australische minister van Milieu, Greg Hunt onder druk, aangezien hij afgelopen verkiezingscampagne beloofde de Japanse walvisvaart actief te monitoren. Hij heeft uiteindelijk een vliegtuig ingezet om het gebied globaal te overzien, volgens onder andere Sea Shepherd alles behalve effectief.

Australië sleepte Japan eerder dit jaar nog voor het Internationaal Gerechtshof voor de jacht op walvissen.

Let beelden kunnen als schokkend worden ervaren – Sea Shepherd intercepts Japanese whaling fleet

Bron: DeMorgen.be ©PiepVandaag.nl