Het Japanse walvisschip Nisshin Maru is door Sea Shepherd op heterdaad betrapt terwijl zij een dode walvis aan boord probeerden te hijsen. De bemanning van het Japanse schip probeerde de dode dwergvinvis te bedekken met een zeil toen een helikopter van de milieu- en dierenbeschermingsorganisatie het schip naderde. De Japanse harpoenschepen Yushin Maru en Yushin Maru #2 bedekten daarop snel hun harpoenen.

dode walvis
Op heterdaad betrapt! | Foto: Sea Shepherd.

De Nisshin Maru voer in Australisch walvisreservaat toen ze de walvis vingen, een gebied waarin walvissen en dolfijnen als beschermde dieren worden beschouwd. Het is hier verboden om walvissen te bejagen. De foto’s die Sea Sheperd heeft gemaakt van de Japanners terwijl zij de dwergvinvis uit het water hesen, is het eerste bewijs dat Japan doorgaat met het afslachten van walvissen, ondanks dat het internationaal gerechtshof dit in 2014 verbood. Adam Meyerson, kapitein van Sea Shepherd’s nieuwste schip, de Ocean Warrior:

“De walvismoordenaars van de Nisshin Maru zijn op het heterdaad betrapt terwijl ze walvissen afslachten in het Australische walvis reservaat. De Steve Irwin heeft hun illegale operaties afgebroken en ze betrapt terwijl ze bewijs probeerden te verduisteren.”

dode walvis
Foto: Sea Shepherd
dode walvis
De harpoenen werden snel afgedekt | Foto: Sea Shepherd

Kapitein Wyanda Lublink van de MY Steve Irwin:

“Het feit dat de Japanse een bemanning haar harpoenen en de dode dwergvinvis op het dek afdekte, laat zien dat ze weten dat hetgeen ze doen fout is. Ze weten dat ze de uitspraak van het internationaal gerechtshof en het Australische federale hof minachten. Hoe kan de Australische overheid deze acties negeren, terwijl de meerderheid van de Australische bevolking veroordeelt wat ze doen?”

dode walvis
Bewijs verduisteren | Foto: Sea Shepherd

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.