Op 4 oktober, Wereld Dierendag, worden dieren in het zonnetje gezet. Maar de dieren uit de bio-industrie worden vaak vergeten. Speciaal voor groep 5 en 6 van de basisschool ontwikkelde de Dierenbescherming het Dierendagpakket. Met actieposters, de ‘Vergeten Dieren Quiz’ en een landelijke wedstrijd roept de Dierenbescherming kinderen op Vergeten Dieren zichtbaar te maken.

Varkens

Maar liefst 1.200 leerkrachten vroegen het Dierendagpakket aan. Het pakket omvat onder meer posters die in de klas en op school opgehangen kunnen worden. In de ‘Vergeten Dierenquiz’ komen de leerlingen er achter wat Vergeten Dieren eigenlijk zijn en wat de Dierenbescherming voor deze dieren doet.

Landelijke wedstrijd
De Dierenbescherming heeft ook een landelijke wedstrijd uitgeschreven. Scholen worden gevraagd om de Vergeten Dieren op een originele manier zichtbaar te maken, zoals bijvoorbeeld met een gigantische stoepkrijttekening, zelfgemaakte posters, spandoeken of door alle kinderen te schminken als dier. De groep die de scholenactie het leukst uitvoert, maakt kans op een optreden voor de hele school van theatershow ‘Ans & Frans van de Dierenambulance’!

Bron: Dierenbescherming ©PiepVandaag.nl