De natuur doet het te goed en er zijn te veel dieren. De natuurwet moet daarom worden aangepast, de regelgeving simpeler en het wildafschot omhoog. Dat stond in de Stentor afgelopen zaterdag. 

Het is bijna een quiz aan het worden. Drie keer raden wie zoiets zegt. Bleker is (bijna) weg, Ormel weg. Moet toch uit de CDA hoek komen. En ja hoor, het is het kersverse CDA kamerlid en voormalig varkensboer Jaco Geurts uit Voorthuizen. Hij heeft zich tijdens zijn eerste werkbezoek persoonlijk op de hoogte laten stellen van de huidige stand van zaken. En oh oh, kommer en kwel want, uitgetrokken dennen, kapotgescheurde bomen, het is allemaal niet niets.

Volgens Geurts is de menselijke maat zoek. En ja daar vinden we elkaar eindelijk, want dat vind ik nu ook. Overal waar wij mensen aanwezig zijn stellen wij ons eigenbelang boven het belang van de dieren, de natuur en het milieu.

Ik hoop echt heel erg dat er, zoals ook de dierencoalitie en de Partij voor de Dieren bepleit, een staatssecretaris voor Dierenwelzijn en Natuur komt. Dat eindelijk de belangen van de agrarische sector niet langer boven de belangen van dierenwelzijn en de natuur worden gezet.

Ondanks het voornemen van de heer Geurts, om zich vooral in te zetten voor de belangen van boeren, tuinders en de visserij.

Gelukkig ook nog mooi nieuws te melden. In recreatiegebied Spaarnwoude hebben boswachters een hangbuikzwijntje gevonden. Het dier was er moederziel alleen achtergelaten. Wat een onmensen heb je toch. Dit is op zich natuurlijk helemaal geen goed nieuws.

De afloop is dat gelukkig weer wel. De dierenambulance van Velzen heeft stad en land afgebeld om een goed opvangadres te vinden. En dat bleek allerminst makkelijk.

Uiteindelijk is het diertje naar de Stichting Paardenopvang Amsterdam gebracht. Wat zijn dat toch fantastische mensen daar. Het varkentje is Pietertje gedoopt en nu maar hopen dat hij het goed met Piet en Piet kan vinden!

Piet en Piet
Piet en Piet