In Nijmegen is in een toko beeldmateriaal gemaakt van levende vissen die opengesneden zijn verpakt  in plastic. De Stichting Sea First heeft aangifte gedaan bij de politie en de zaak aan de Partij voor de Dieren voorgelegd. Volgens Esther Ouwehand van de PvdD is er sprake van ‘verboden praktijken’.

opengesneden
Opengesneden levende vissen | Foto: screenshot video Hester Bartels via Sea First/Facebook

Volgens Sea First gaat het om steuren uit Italië, die in Duitsland gestript of geslacht worden. Sea First schrijft op Facebook:

“De ingewanden worden uit de levende vissen gehaald. De vissen zouden desondanks blijven leven, vanwege een zuurstofvoorraad in de hersenen. Ondertussen voelen zij alles: pijn, angst en stress.”

Verboden praktijken
Sea First heeft de kwestie voorgelegd aan Esther Ouwehand, lid van de Tweede Kamer van de PvdD. Dos Winkel van Sea First schrijft daarover op Facebook:

“Van de Fractiemanager van de Partij voor de Dieren (PvdD) kregen we inmiddels een eerste reactie: het dramatische filmpje en de daarbij behorende informatie, is met Esther Ouwehand, lid van de Tweede Kamer van de PvdD, besproken en er is sprake van verboden praktijken waartegen actie ondernomen moet worden. Zodra we het proces verbaal over de klacht, die we bij de politie in Nijmegen neerleggen (dat kon niet vandaag, maar is voor morgenochtend), in ons bezit hebben, zullen we het naar de PvdD opsturen.”

Vriezer
De video is gemaakt door Hester Bartels die meteen de politie erbij heeft gehaald. Ondertussen heeft ze het personeel van de toko geadviseerd de dieren die ernstig lijden in de diepvries te doen zodat ze sneller het bewustzijn verliezen.

opengesneden

Bron©PiepVandaag.nl