In het ondergesneeuwde Oezhgorod (Oekraïne) belandde een hondenkoppeltje op een erg vreemde plek. Gewonde Lucy bleef wel twee dagen liggen in het midden van de koude treinsporen, zelfs terwijl de treinen voorbij raasden. Haar vriendje Panda beschermde en verzorgde haar met veel toewijding in afwachting van hulp. Gelukkig zijn de honden nu gered.

treinsporen
Panda en Lucy bij Oezhgorod in Oekraïne. Foto: Denis Malafeev, EAST2WEST NEWS

We zullen er wellicht nooit achterkomen waarom de honden op uitgerekend deze plek bleven wachten, maar het was zeker geen veilige keuze. Gelukkig duwde Panda het hoofdje van Lucy omlaag telkens een trein in aantocht was. Hij was echter heel achterdochtig en begon te blaffen om Lucy te beschermen wanneer iemand te dichtbij kwam.

De honden werden gelukkig gered door Denis Malafeyev. Zelfs op weg naar de dierenarts bleven ze in de auto knus samen zitten. Malafeyev:

 

“Het is zo ontroerend. Een vriend belde mij op en vertelde dat er twee honden op de treinsporen bij het dorpje Tseglovska lagen. Toen we arriveerden, bleek een van de twee honden gewond te zijn en niet te kunnen bewegen. Maar haar vriend probeerde haar te beschermen tegen mij, zelfs terwijl een trein in aantocht was. Toen hij dat hoorde, ging hij naast haar liggen en hielden ze zich gedeisd tot de trein weer weg was.”

Malafeyev vraagt zich af waarom de honden dit deden:

” Is dit instinct, liefde, vriendschap of trouw? Ik weet het niet, maar ik weet wel niet alle mensen dit zouden doen.”

De honden zijn in veiligheid gebracht en na onderzoek bleek dat Lucy geen botbreuken had, maar wel enkele pijnlijke kneuzingen. De eigenaars zijn inmiddels gevonden en de honden zijn weer goed terecht.

Bron ©PiepVandaag.nl Bram Vogels