Ons uiterlijk ligt vastgelegd in onze genen. Wanneer er een kleine afwijking is in het DNA kan dat afwijkingen veroorzaken, zoals het geval bij de hamster in dit verhaal. Silky werd zonder haar geboren, en dan heb je het wel eens koud, als blote hamster. Maar daar werd iets op bedacht. evengroot 

hamster
Silky met haar truitje | Foto: OHS/Facebook

Silky kwam in de opvang terecht van de Oregon Humane Society (OHS) omdat haar baasjes niet meer voor haar konden zorgen. In afwachting van adoptie werd ze door een medewerkster van OHS liefdevol opgenomen. Silky is ongeveer een jaar en zonder haar geboren, op korte snorharen na, en die hebben krullen. Diana Gabaldon, stafmedewerker van OHS legt uit:

“Silky is kaal door een genetische mutatie. Hoewel ze niet pluizig is als andere hamsters is ze net zo’n grote knuffelaar, en even speels als alle andere hamsters. Het is prettig voor haar als ze in een iets warmere omgeving wordt gehouden, vooral in de winter. Ook heeft ze extra energierijk voedsel nodig.”

Tijdens het eerste medische onderzoek bleek dat Silky een oogontsteking had, en die is met oogdruppels besteden.

Koud
Toen een technisch medewerkster van OHS Silky in de hoek van haar hok zag zitten kreeg ze de indruk dat de hamster het koud had. Thuisgekomen pakte ze haar breipennen en kort daarna was de oplossing geboren: een piepklein truitje voor hamster Silky.

Geadopteerd
Silky heeft een speciale behandeling nodig. Dat begreep BBC-nieuwslezer Matthew Sears uit Portland (VS), toen hij een berichtje over de hamster voorlas. De journalist had behoefte aan een nieuw huisdier en nam contact op met OHS. Ze maakten een afspraak en Matthew ontmoette Silky. Dat bleek een match:

“Silky houdt van mensen en is erg nieuwsgierig ingesteld. We voelen ons thuis bij elkaar. Ik heb zelf ook een ‘haarprobleempje’… Ik maak graag het grapje dat toen Silky mij voor het eerst zag ze dacht: daar is pappa!!”

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel