Een ontsnapte schaapskudde die afgelopen nacht in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg op de spoorrails liep is aangereden door de regionale trein. Volgens de Duitse politie zijn daarbij 45 van de 150 schapen om het leven gekomen.

schaapskudde
Schaapskudde aangereden door trein, zeker 45 doden | Foto: publiek domein

Het is onbekend waarom de kudde schapen kon ontsnappen uit zijn omheinde gebied, maar in de buurt van Konstanz zijn de dieren op het spoor van het Bodenmeertraject terechtgekomen. Daar reed rond 4.45 uur de regionale SBB-trein van Singen naar Engen, nabij de grens met Zwitserland. De machinist kon de trein niet op tijd stilzetten en botste op de schapen, met dodelijke afloop.

schaapskudde
Het is onbekend hoe de schapen konden ontsnappen | Foto: publiek domein

Slachtoffers
Eerder vanochtend werd er gesproken over 40 dode schapen, later wordt het aantal van 45 genoemd. Een schaapsherder heeft de dode dieren verwijderd en de overlevende dieren zolang in de gaten gehouden en waar mogelijk verzorgd. Of zich daar nog kritieke slachtoffers onder bevinden is onbekend. De vier reizigers en de machinist bleven ongedeerd en zijn uren na de aanrijding alsnog naar Engen gebracht, met dezelfde trein.

Bronnen: Luzerner Zeitung, NOS ©AnimalsToday.nl Bart van Riel