Gisteren moest de inmiddels beruchte dierenmishandelaar Quirine de K. zich wederom voor de rechter verantwoorden. Dit keer is een Jack Russel terriër de dupe. Het dier werd in zo’n verwaarloosde toestand aangetroffen dat een dierenarts het hondje heeft moeten laten inslapen. Het dier werd vorig jaar weggehaald bij Quirine de K. omdat hij bloed in de ontlasting had en ernstige diarree. Daarbij was hij ondervoed en had last van parasieten.  Een ingeschakelde dierenarts kon het dier niet meer redden en kon weinig anders doen dan hem laten inslapen.

Rechter - Quirine de K.
Foto: Pixabay.com

Helaas is deze hond niet het eerste dier dat de dupe is geworden van Quirine de K. Sinds 2005 heeft de notoire dierenmishandelaar zich maar liefst vier keer voor de rechter moeten verantwoorden voor de verwaarlozing en mishandeling van dieren.

In de wijk Mariahoeve in Den Haag werden in de zwaar vervuilde benedenwoning van Quirine de K. in januari vorig jaar meerdere verwaarloosde dieren aangetroffen. Volgens een getuige ging het om 3 katten en 24 kippen. Ook ontdekte de politie 7 dode kippen. Medewerkers van de dierenambulance zouden geschokt zijn door wat in de woning werd aangetroffen. Marlene Kiers:

“Het is vreselijk wat deze arme dieren is aangedaan. Het is al jaren aan de gang. Iedereen vindt het onbegrijpelijk dat er nu pas wordt ingegrepen”.

Bij de vrouw werden op 6 november vorig jaar in Zoeterwoude ook al een paard en twee pony’s door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in beslag genomen. De dieren waren slecht gehuisvest en ernstig vermagerd. Kort na de inbeslagname zette Quirine de K. op Marktplaats dat er 3 paarden van haar waren gestolen.

Voor de rechter

De K. stond meerdere malen voor de rechter, vanwege het verwaarlozen van honden, paarden en katten. De vrouw werd door het gerechtshof in Den Haag steeds vrijgesproken. De afgelopen tien jaren heeft de Dierenbescherming zelden zoveel klachten binnen gekregen als over Quirine de K. Karin Stokmans uit Brabant gaf wegens ziekte haar Border Collie aan Quirine de K. mee. Ze had zich op Marktplaats uitgegeven voor schapendrijver en stadsboerin. Stockmans is vooral heel erg ongerust:

“Wij zoeken al twee jaar tevergeefs naar onze Bono die destijds is meegenomen naar haar vervuilde woning. Elke dag vragen wij ons af of hij nog leeft. Deze vrouw is ziek en moet geholpen worden”.

Helaas is met de huidige wetgeving in Nederland niet mogelijk een houdverbod van dieren als zelfstandige straf op te leggen. Daarom kan ook na de dood van dit dier Quirine de K. weer gewoon de volgende dieren in haar huis opnemen met alle gevolgen van dien.

Bron: PZC.nl ©PiepVandaag.nl