Een vrouw die al meerdere keren voor de rechter heeft moeten verschijnen wegens de verwaarlozing en mishandeling van haar dieren, Quirine de K., is wederom de fout in gegaan.

inbeslagname
Foto: RTVKatwijk

Bij de vrouw zijn op 6 november in Zoeterwoude een paard en twee pony’s in beslag genomen. De dieren waren slecht gehuisvest en ernstig vermagerd. Dat heeft een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) laten weten.

De LID kreeg een tip binnen en voerde daarna een controle uit. De inspecteur trof de dieren aan op een stuk land dat niet geschikt is om paarden te houden. Daarbij hadden de pony’s geen beschutting en te weinig eten.

De eigenaresse werd de gelegenheid geboden de situatie te verbeteren maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Bij een volgende controle werd duidelijk dat er zelfs een paard was bijgekomen. Daarop zijn de dieren in beslag genomen en overgebracht naar een opvangadres.

“Ik ben enorm blij dat deze dieren nu eindelijk een welverdiende warme stal en goed voer krijgen”, aldus de LID-inspecteur.

De vrouw moest zich voor het laatst in 2011 verantwoorden in een hoger beroep dat tegen haar was aangespannen, wegens de verwaarlozing van twee paarden langs het spoor op de grens van Voorburg en Den Haag. Ook deze dieren hadden destijds geen goed onderkomen voor de nacht en stonden in een dikke laag modder en mest. Het openbaar ministerie oordeelde toen dat ook de omheining potentieel een gevaar voor de paarden was.

De Partij voor de Dieren wil dat dierenbeulen en mensen die hun dieren verwaarlozen een levenslang verbod op het houden van dieren krijgen. Momenteel kan alleen een houdverbod van maximaal tien jaar worden gegeven als een dierenbeul een voorwaardelijke straf krijgt. De bijzondere voorwaarde is dan een houdverbod.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl