In het huis van een vrouw die al meerdere keren voor de rechter heeft moeten verschijnen wegens de verwaarlozing en mishandeling van haar dieren, is door de dierenpolitie in het diepste geheim een inval gedaan.

dierenmishandelaar
Foto: itsvasco via photopin cc

In de wijk Mariahoeve in Den Haag werden in de zwaar vervuilde benedenwoning van Quirine de K. meerdere verwaarloosde dieren aangetroffen. Volgens een getuige gaat het om drie katten en 24 kippen. Ook ontdekte de politie zeven dode kippen.

Terwijl de politie bezig was de woning te ontruimen, sloeg de vrouw op de vlucht. Daarbij nam ze acht honden mee. Voor zover bekend is de vrouw nog steeds op de vlucht en ook van de honden is nog geen spoor gevonden.

Medewerkers van de dierenambulance zouden geschokt zijn door wat in de woning werd aangetroffen. Marlene Kiers:

“Het is vreselijk wat deze arme dieren is aangedaan. Het is al jaren aan de gang. Iedereen vindt het onbegrijpelijk dat er nu pas wordt ingegrepen.”

Bij de vrouw werden op 6 november vorig jaar in Zoeterwoude een paard en twee pony’s door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in beslag genomen. De dieren waren slecht gehuisvest en ernstig vermagerd. Kort na de inbeslagname zette Quirine de K. op Marktplaats dat er 3 paarden van haar waren gestolen.

De K. stond meerdere malen voor de rechter, vanwege het verwaarlozen van honden, paarden en katten. De vrouw werd door het gerechtshof in Den Haag steeds vrijgesproken. De afgelopen tien jaren heeft de Dierenbescherming zelden zoveel klachten binnen gekregen als over Quirine de K.

Karin Stokmans uit Brabant gaf wegens ziekte haar bordercollie aan Quirine de K mee. Ze had zich op marktplaats uitgegeven voor schapendrijfster en stadsboerin. Stockmans is vooral heel erg ongerust:

“Wij zoeken al twee jaar tevergeefs naar onze Bono die destijds is meegenomen naar haar vervuilde woning. Elke dag vragen wij ons af of hij nog leeft. Deze vrouw is ziek en moet geholpen worden.”

Voor Bono is een Facebookpagina opgericht. Daarop valt te lezen dat de vrouw inmiddels gevonden zou zijn en dat de honden zijn meegenomen door de dierenambulance.

Bron: Telegraaf.nl ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.