Gisteren is bij de rechtbank in Utrecht het megaproces begonnen tegen illegale dierenhandel. De verdachten, vier mannen, vormen volgens het Openbaar Ministerie een criminele organisatie gericht op de handel is exotische dieren.

inbeslagname dierenhandel
Foto: RTVKatwijk

Een van de verdachten is een dierenhandelaar uit Woerden. De politie deed in 2012 in de schuur van de man een inval. Er werden heel veel dieren aangetroffen, waaronder een aantal vogels, verklaart Mirjam Mol van het Functioneel Parket. De verdachten verdienden volgens het Openbaar Ministerie honderdduizenden euro’s met de illegale handel in dieren.

Het Openbaar Ministerie zegt dat de dieren niet alleen illegaal in het bezit van de handelaren zijn gekomen, maar Justitie heeft ook het vermoeden dat de verdachten zich niet aan de regels hielden bij het vangen en vervoeren van de dieren. Vogels werden bijvoorbeeld met zogenaamde lijmstokjes gevangen en dat is tegen de wet.

De rechtszaak zal vier dagen in beslag nemen.

Bron: RTV Utrecht ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.