Op de E40 richting Gent, in de buurt van Oostende, zijn zaterdagnacht zeven pony’s op de snelweg terechtgekomen. Drie van de pony’s werden aangereden door een auto; twee van de dieren overleefden dit niet.

De politie vertelde de Belgische nieuwssite HLN:

“We vermoeden dat de dieren uit een vrachtwagen gevallen zijn en dat de chauffeur dat niet gemerkt heeft.”

Kort na het vreselijke ongeluk waren twee dierenartsen ter plaatse. Helaas konden zij twee van de dieren niet redden.

“Het derde dier bleek gewond en werd na een kalmerende injectie in een bestelwagen geladen en weggebracht voor verdere verzorging.”

Om de vier andere pony’s ongedeerd van de weg te kunnen halen werd het verkeer op de E40 tijdelijk stilgelegd. De dieren werden te voet via de snelweg naar de dichtstbijzijnde weide gebracht om daar enigszins tot rust te komen.

In 2013 berichtte PiepVandaag over een pasgeboren biggetje dat, terwijl het met zijn moeder naar het slachthuis werd gereden, uit de vrachtwagen was gevallen bij Houthalen (België). Het diertje werd opgevangen in Natuurhulpcentrum Opglabbeek.

Eerder dit jaar bleek uit onderzoek van milieuvereniging Natuurpunt dat er zeer veel dieren worden aangereden op Belgische wegen, zo’n 21.000 dieren per dag. De oorzaak dat er zoveel dieren worden aangereden heeft vooral met het wegennet te maken. Onze zuiderburen hebben het dichtste wegennet van Europa.

Bron: NOS.nl ©PiepVandaag.nl