Al een aantal jaar zien we overal unicorns (eenhoorns). Niet alleen onder kinderen is het fantasiedier populair, ook volwassenen kunnen er geen genoeg van krijgen. Dat deze trend nu compleet is doorgeslagen bewijzen de foto’s van Amerikaanse kinderfeestjes, waarop pony’s te zien zijn die zijn opgetuigd als unicorns en beklad mogen worden met pastelregenboogkleurtjes.

unicorns
Populariteit eenhoorns leidt tot dierenleed voor pony’s | Foto: publiek domein

De eigenaren en verhuurbedrijven van de pony’s houden totaal geen rekening met het welzijn van de dieren. Ingestort op de grond liggend na talloze ritjes met feestende kinderen op hun rug in de brandende zon is het resultaat van deze ‘unicorn pony parties’. De ingestorte pony op de foto op een feestje in de Amerikaanse staat Colorado had ondanks dat hij hard moest werken in de felle zon geen toegang tot drinkwater:

Levend schilderij
Ook worden de arme dieren gebruikt als levende schilderijen. Met kwasten en verf in alle mogelijke pastelkleuren gaan de kinderen de pony’s te lijf. Hiervoor zijn vooral witte pony’s populair:

Verder is het mogelijk om ritjes te maken op pony’s die een regenboogcoupe hebben toegemeten gekregen in hun manen:

 

Zorgwekkend
Niet alleen het dierenleed is zorgwekkend ook het feit dat kinderen hieraan worden blootgesteld en het zullen gaan zien als ‘normaal’. Op deze manier krijgen kinderen een verkeerd beeld van hoe mensen moeten omgaan met dieren.

Bron: One Green Planet ©AnimalsToday.nl Lianne Raat