De laatste pony’s van het voormalige Ponypark Slagharen kunnen binnenkort eindelijk met pensioen. Sinds de jaren ’60 is het mogelijk om een vakantiehuisje met een shetlandpony te huren, maar daar komt binnenkort een eind aan.

Ponypark Slagharen
Shetlandpony | Foto: Angelique Lagarde/Animals Today

Attracties en markten met dieren komen laatste tijd vaak in opspraak. Onlangs werd er gepleit voor een eind aan het gebruik van pony’s en andere dieren op de jaarlijkse Tilburgse kermis. Wouter Dekkers, directeur van het attractiepark, is zich bewust van het groeiende protest tegen het gebruik van dieren, maar volgens hem is er nog steeds belangstelling voor de pony’s en spreken slechts weinig mensen zich uit tegen het gebruik van pony’s. Tegen RTV Drenthe zei hij:

“Je merkt wel dat er in de maatschappij steeds meer vragen over komen, net als bij het Dolfinarium. Maar we zien geen signalen die concreet over pony’s gaan.”

De vakantiehuisjes waar de pony’s aan verbonden zijn, worden vanwege hun ouderdom gesloopt om plaats te maken voor nieuwe projecten. Directeur Dekkers:

“Het zijn de oudste huisjes die we hebben. Ze gaan tegen de vlakte, dus was het voor ons ook tijd om eens goed naar het attractieparkgedeelte te kijken.”

Gelukkig zorgt het maatschappelijk debat rond dierenwelzijn ervoor dat mensen wat kritischer zijn over attracties met dieren. Als er nog veel vraag naar pony’s was, dan hadden de pony’s wellicht minder geluk. Momenteel zoekt de directie van het park echter ijverig naar een locatie waar de pony’s in oktober in alle rust van hun pensioen kunnen genieten, want na de herfstvakantie worden de huisjes gesloopt.

Bronnen: RTV Drenthe, Metro, NOS ©AnimalsToday.nl