Twee pony’s zijn afgelopen week mishandeld aangetroffen in het Limburgse dorp Castenray. Dit gebeurde vermoedelijk tussen zondagavond 16:00 en maandagochtend 9:00 in een weiland aan de Rietweg. De politie kan nog niet zeggen of er sprake is van een verband met de ongeveer veertig paarden die eerder zijn mishandeld.

mishandelde paarden
Foto: Wikimedia Commons

Een pony liep mank en de andere is enkele keren gestoken. De pony’s hebben het overleefd en naar omstandigheden gaat het nu goed met ze. “Op dit moment zien wij nog geen verband, maar de zaak is nog in onderzoek. Er is nog niemand aangehouden en er zijn dus nog geen verdachten. Tot die tijd weten we nog niet of er een verband is”, vertelt Hans van Kruchten, woordvoerder van politie Limburg.

Eerder schreven we al over de ongeveer veertig paarden die werden mishandeld in zowel Nederland als België. Deze waren met scherpe voorwerpen in en rond de genitale delen verminkt. De politie weet ook nog niet zeker of deze mishandelingen door dezelfde dader(s) is gedaan en roept nog steeds getuigen op zich te melden. Dit kan door te bellen naar het nummer 144.

Bronnen: Hans van Kruchten/politie.nl ©PiepVandaag.nl Jaimy Visser

Omroep Piep!