Gretchen Byrne, politieagente in Florida, redde tijdens haar carrière al meer dan 63 kittens van een leven als straatkat. Niet alleen voedde ze de kittens en liet ze de diertjes steriliseren of castreren, ze richtte ook een speciaal Instagramaccount op om een warm mandje voor ze te vinden.

63 kittens
Foto: Gretchen Byrne, Instagram

“Iedereen kent me als een agente die van katten houdt. Als ik niet werk, doe ik dit.”

Gretchen begon zo’n twee jaar geleden met haar missie om katten te redden. Ze spotte vele katten en kittens struinend op straat, op zoek naar voedsel. Ze begon de dieren te voeden tijdens haar patrouilles. Een groepje katten werd verhuisd naar het politiebureau waar Gretchen voor ze zorgde. Gretchen:

“Hoewel ik het heerlijk vond om ze te zien op het politiebureau, wilde ik dat ze een veilig thuis zouden hebben.”

https://www.instagram.com/p/BaA5Qd2jPzu/?taken-by=bocaratona

Op zoek naar een nieuw baasje
Toen een van de katten kittens had en er niet zelf voor kon zorgen, nam Gretchen de verzorging van de diertjes op zich. Omdat ze thuis al vier katten had, moest ze toen de kittens oud genoeg waren een ander baasje voor ze zoeken. Ze merkte dat ze via social media gemakkelijk fijne huisjes voor de katten kon vinden. Dit bracht haar op een idee: kon ze voor de andere straatkatten en kittens niet ook een nieuw huisje vinden?

https://www.instagram.com/p/BZ-aW35DNTR/?taken-by=bocaratona

Instagramaccount
Ze startte met het Instagramaccount Bocaratona waarmee ze goede baasjes zoekt voor de straatkatten. Als ze een zwerfkat vindt, neemt ze het dier eerst mee naar huis. Wanneer de kat gelukkig is en gezond, wordt er een foto of video van het diertje op Instagram geplaatst.
Kittens brengt ze mee naar het politiebureau, zodat ze ook tussen haar patrouilles door voor de diertjes kan zorgen. Gretchen:

“Ik heb drie pauzes: een 40-minuten lange pauze en een pauze van 10 minuten. In plaats van pizza te gaan eten met collega’s, gebruik ik de tijd om naar het politiebureau te gaan en de kittens te voedden.”

https://www.instagram.com/p/BZz7EA5jjtI/?taken-by=bocaratona

Een soort therapie
Gretchen gebruikt haar eigen salaris om de dierenarts te betalen, de dieren te laten steriliseren of castreren en voedsel voor ze te kopen. Maar dat maakt voor Gretchen niet uit:

“Ik betaal het allemaal van mijn salaris, maar ik heb geen kinderen dus het is waarschijnlijk nog steeds goedkoper dan kinderen. Het is erg fijn om thuis te komen en kittens te hebben die me helpen ontstressen. Ik maak een hoop dingen mee op patrouille. Het is bijna een soort therapie. Ik help hen en zij helpen mij. Ik zal dit de rest van mijn leven blijven doen.”

Bron: Metro, Good News Network, Instagram ©AnimalsToday Nadine van Wissen