Tijdens een kampeervakantie in de bossen van Idaho vond een Amerikaanse familie pitbull Bella. Aanvankelijk leek haar lot fataal te zijn, want ze was neergeschoten en zwaar mishandeld. Maar dankzij dierenliefhebbers is ze er weer helemaal bovenop gekomen.

pitbull
Foto: Hope for Bella

Direct na de vondst van het zielige hoopje Bella nam de familie haar direct mee naar een dierenarts. Die opereerde de pitbull meteen om de kogel te verwijderen, wat geen makkelijke ingreep was want de kogel zat vast in haar borst naast de halsslagader. Bij nader onderzoek bleek ook dat Bella zo hard was geslagen dat ze blind was geworden aan haar rechteroog. Ook kon worden vastgesteld dat ze recent een nestje had gehad, maar haar puppy’s zijn nooit gevonden. Aanvankelijk werd Bella liefdevol opgenomen bij Sarah Sper en haar vriend, die de gekwetste hond verzorgden totdat er een nieuw thuis voor haar werd gevonden. Dat leek het geval te zijn, toen na anderhalve maand een man kwam wiens hele leven in het teken stond van het redden van honden. Maar Bella kon niet goed overweg met de andere honden van de man, en werd teruggebracht naar Sarah Spiers en haar vriend.

pitbull
Foto: Hope for Bella

Enige tijd daarna was er een nieuwe mogelijkheid, opnieuw een man maar ditmaal zonder honden. Echter, vanaf het moment dat Bella bij hem thuiskwam begon het huilen. 24 uur achtereen heeft Bella zitten huilen op de deurmat, waarmee ze duidelijk maakte dat er maar een persoon was van wie ze hield en trouw aan was. Bella ging weer terug naar Sarah Spiers en is daar gebleven. Ze had haar keuze gemaakt en duidelijk aangegeven wie haar echte baasje was. Sarah Spiers:

“Ik had vijf jaar geleden al een hond, Bubba, opgenomen in een tijd dat ik het persoonlijk erg moeilijk had. Bubba heeft toen mijn leven gered, en ik voel me gezegend dat ik nu hetzelfde mag doen voor Bella. Ik zal wel met haar aan de slag moeten, maar ik ben klaar voor de uitdaging. Ze heeft recht op een nieuwe kans in het leven en het is duidelijk dat ze ervoor gekozen heeft dat ik die aan haar geef.”

pitbull
De kogel, die uit Bella’s borst werd verwijderd | Foto: Hope for Bella

Speciaal voor Bella heeft Spiers de Facebookpagina ‘Hope for Bella’ geopend, waarop ze de vorderingen van de hond bijhoudt en foto’s plaatst.

“Ik wil graag dat mensen weten wat een overlever Bella is. Haar verhaal is er een van kracht, hoop en vastberadenheid. Ook wil ik graag dat Bella’s verhaal de ogen en harten van mensen opent voor het ras pitbull. Ik ga alles doen wat in mijn macht ligt om deze kleine meid het beste in het leven te bieden. Er is een reden voor waarom ze in mijn leven is gekomen.”

Bronnen: Huffington Post, Facebook ‘Hope for Bella’ ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.