Twee inspecteurs van Eyes on Animals en twee medewerkers van PiepVandaag, waaronder PiepVandaag-oprichter Karen Soeters, zijn vannacht op de paardenmarkt in Zuidlaren ernstig bedreigd door paardenhandelaren. Daarbij werd de cameravrouw van PiepVandaag fysiek aangevallen door meerdere personen.

Zuidlaren
Pony’s bij de paardenmarkt in Zuidlaren

Het incident vond rond 02:15 uur plaats, toen Eyes on Animals inspecties uitvoerde tijdens het uitladen van pony’s uit een trailer. Geconstateerd werd dat er veel te veel dieren samen in een trailer waren vervoerd. Verder werd een van de pony’s aan de staart getrokken.

Zowel Eyes on Animals als PiepVandaag legde de gebeurtenissen vast op video. De paardenhandelaren waren hier niet van gediend gediend en de sfeer werd al snel erg grimmig. Er werd gedreigd dat als de inspecteurs en PiepVandaag-medewerkers niet gauw zouden vertrekken, ze grote problemen zouden krijgen. Daarna werd de sfeer zeer aggressief en werd getracht de camera van de cameravrouw van PiepVandaag uit de hand te slaan.

Toen Eyes on Animals en PiepVandaag wilden vertrekken, werden ze daarbij belemmerd door de paardenhandelaren. De cameravrouw van PiepVandaag werd hardhandig bij haar rechterarm gegrepen en naar achteren gesleurd. De sfeer en de houding van de handelaren was erg dreigend. Toen de cameravrouw trachtte weg te komen, werd ze van achteren gegrepen door een vrouw, die bij de paardenhandelaar hoorde, en naar achteren getrokken, waarbij zij bijna haar evenwicht verloor.

Zowel de inspecteurs van Eyes on Animals als de medewerkers van PiepVandaag hebben aangifte van bedreiging met geweld gedaan bij de politie te Zuidlaren.

Bekijk hieronder de beelden die PiepVandaag maakte van het incident:

Binnenkort op PiepVandaag een uitgebreide reportage over de paardenmarkt van Zuidlaren.

©PiepVandaag.nl