In Rijsbergen is in natuurgebied de Pannehoef, wederom een paard mishandeld. Het dier is zo ernstig toegetakeld dat een dierenarts haar heeft moeten euthanaseren. Het paard is met een scherp voorwerp belaagd en had veel bloed verloren, aldus de politie.

Paarden - Wederom paard ernstig mishandeld
Foto: TrevorLowe / Foter / CC BY-NC-ND

Omdat het dier dag en nacht op het land stond, is moeilijk in te schatten wanneer de mishandeling heeft plaatsgevonden. De verwondingen werden zondagmiddag ontdekt. Het paard liep in een groep met nog vier andere in een weiland in het bos. Deze merrie is het zoveelste slachtoffer in een reeks van paardenmishandelingen die ons land in haar greep houdt.

Vorig jaar juni werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zware paardenmishandelingen die de afgelopen twee jaar verspreid over heel Nederland zijn voorgevallen. De dieren worden in veel gevallen met een scherp voorwerp bewerkt. Er zijn meer dan 86 zware mishandelingen bekend. In een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Twee jaar geleden werden de eerste mishandelingen gemeld in het Gelderse Malden en Groesbeek. De paarden hadden dezelfde soort verwondingen. Eind oktober 2013 werden dergelijke verwondingen ontdekt bij paarden in Noord-Holland. Vervolgens werden incidenten in Oost-Brabant, Midden-Nederland en Limburg gemeld en recent nog in Soest en Leusden. Ook zijn er gevallen van paardenmishandeling bekend in de grensstreken met België en Duitsland.

Getuigen

Mensen die iets gezien hebben, of andere informatie hebben over de paardenmishandeling worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844

Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999

Meld misdaad anoniem: 0800-7000

Dierenpolitie: 144

Bron: BNDeStem.nl ©PiepVandaag.nl