Bijna 10.000 mensen ondertekenden de petitie voor circusolifant Carla die eenzaam haar dagen slijt zonder haar maatje Rhani. Afgelopen zaterdag werden deze foto’s van haar gemaakt.

circusolifant Carla
Olifant Carla

Te zien is dat Carla in haar eigen vuil staat. De ondergrond is nat en koud en dat kan ernstige ontstekingen aan haar voeten en artrose veroorzaken. Waarschijnlijk heeft Carla artrose en is dat ook de verklaring waarom ze zo slecht loopt. Kou en nattigheid verergeren de situatie alleen maar. Carla laat stereotype gedrag zien er is geen enkele verrijking voor haar.

circusolifant Carla - verblijf
Olifant Carla – verblijf

De Partij voor de Dieren heeft inmiddels Kamervragen gesteld over de situatie van Carla.

Eén van de vragen aan de staatssecretaris is:

Deelt u de mening dat het onacceptabel is dat olifant Carla een verwaarloosde huid en teennagels heeft en dat haar ingezonken slapen tonen dat ze onder ernstige stress lijdt? Vindt u het toelaatbaar dat een van nature sociaal kuddedier het grootste deel van de tijd alleen in een tent staat? Deelt u de conclusie dat ze daarom zo snel mogelijk moet worden overgebracht naar een goede opvanglocatie? Zo nee, waarom niet? Zo ja, hoe gaat u dit bewerkstelligen?

Wij kijken uit naar de antwoorden op deze vragen en hopen vooral dat het niet meer te lang gaat duren voordat Carla uit haar lijden zal worden verlost en eindelijk mag gaan genieten van een mooie oude dag.

Hieronder een kort filmpje over het leven van Carla en Rhani.

Als je de petitie nog niet getekend hebt dan kan dat hier.

©PiepVandaag.nl