Een luipaard in het Indiaase Panner Taluka had duidelijk niet haar dag. Het dier viel in een 10 meter diepe put tijdens de jacht op een kip. Tijdens een twee uur durende reddingsoperatie werd een ladder gebruikt om het luipaard te redden. Het dier slaagde er in om zelf de ladder op te klimmen. 

Luipaard
Het onfortuinlijke luipaard | Foto: via WildLifeSOS

Inmiddels had zich echter een menigte van 200 man verzameld bij de put waardoor het toch al gestreste dier alleen maar meer in paniek raakte. In een wanhopige poging om te ontsnappen aan de menigte, is het dier een paar honderd meter verder in een andere put gevallen. Deze put was maar liefst 15 meter diep.

Dr. Ajay Deshmukh van WildLifeSOS werd erbij gehaald om de tweede reddingsactie te coördineren. Met behulp van een bulldozer liet men een kooi in de put zakken. Na 45 minuten kroop het dier in de kooi en kon het zonder veel moeite uit de put gehaald worden. Het dier werd meegenomen naar het Manikdoh Leopard Rescue Centre voor observatie en behandeling. Dr. Ajay:

“Het gaat om een jong vrouwtje van iets meer dan twee jaar. Gelukkig had het dier geen verwondingen, maar was wel in shock. We houden haar een paar dagen hier voor observatie totdat ze voldoende hersteld is om vrijgelaten te worden.”

Bronnen:

©AnimalsToday.nl