Naar aanleiding van een ooggetuigenverslag waaruit bleek dat 1-jarige struisvogels worden geëlektrocuteerd en dat hun keel wordt doorgesneden voor ‘luxe’ tassen van struisvogelleer, heeft PETA US aandelen in Prada gekocht om zo inspraak binnen het bedrijf te krijgen.

Prada
Tas van struisvogelleer | Foto: screenshot video PETA

Dankzij de aandelenaankoop kan de dierenrechtenorganisatie de jaarlijkse bijeenkomsten van Prada bijwonen en officieel een beroep kan doen op het bedrijf om een einde te maken aan de verkoop van alle producten die gemaakt worden van exotische huiden. PETA-oprichter Ingrid Newkirk:

“Elke pokdalige Prada-tas staat voor een gevoelige jonge struisvogel die op zijn kop werd gehangen en vervolgens werd gedood en geplukt in een ellendig en angstaanjagend slachthuis. PETA US brengt de strijd tegen wreedheid rechtstreeks naar Prada’s directiekamer en vraagt om een definitief einde aan handtassen gemaakt van struisvogelleer.”

Slacht
PETA US, wiens motto deels luidt ‘dieren zijn niet van ons om te dragen’, heeft onlangs videobeelden vrijgegeven van ’s werelds grootste struisvogelslachtbedrijven, waar jonge struisvogels op kale weidegrond worden gehouden totdat ze per vrachtwagen naar de slacht worden gebracht als ze slechts 1 jaar oud zijn; een fractie van hun natuurlijke levensverwachting van 40 jaar. In het slachthuis worden struisvogels ondersteboven in een verdovingsapparaat gehangen, wordt hun keel doorgesneden en worden hun veren geplukt. Dit creëert de bobbelige huidtextuur die voor Prada- en ook Hermès-tassen wordt gebruikt. Al eerder kocht PETA US aandelen in Hermès om op dezelfde wijze intern invloed te kunnen uitoefenen tegen het gebruik van struisvogelleer.

Bekijk hieronder de schokkende beelden die PETA naar buiten bracht over de fok en slacht van jonge struisvogels, om te eindigen als dure en overbodige tassen:

Persbericht PETA NL