Een neushoorntje van nog maar twee weken oud is in India wees geworden, nadat stropers zijn moeder doodden. Het diertje vecht voor zijn leven, nu hij zonder moeder verder moet. Hij wordt geholpen door dierenbeschermers, zo meldt het WWF

Baby neushoorn
Foto via WWF India

In de Indiase provincie Assam zijn dit jaar al zestien neushoorns gedood. Onlangs schoten stropers weer een neushoorn dood, waarna ze haar hoorn afzaagden. Dit keer ging het echter om een moeder, die net twee weken ervoor bevallen was van haar kleintje…

Toen dierenbeschermers het karkas van moeder vonden, begon de zoektocht naar het pasgeboren neushoorntje. En veel tijd hadden ze niet, want zonder melk zou het kleintje niet lang overleven. Het neushoornbaby’tje werd gevonden: getraumatiseerd en uitgedroogd. Dierenartsen hebben hem gevangen, om op een veilige plaats te verzorgen.

Het gaat inmiddels wat beter met het jonge neushoorntje, maar het is nog niet zeker of hij wel zal overleven zonder moeder. De eerste jaren van hun leven zijn neushoorns sterk afhankelijk van hun moeder. Er wordt een speciale, afgesloten afdeling gemaakt, waar de neushoorn onder begeleiding van experts zal opgroeien, waarna hij wordt uitgezet in het wild. Volgens het WWF zijn de overlevingskansen van het kleine neushoorntje echter klein.

Tijdens de CITES-top in Bangkok is vorige maand afgesproken dat de lidstaten veel nauwer moeten samenwerken om de vraag naar neushoorns in landen als Vietnam te stoppen. Vooral op Aziatische markten is de hoorn van de dieren erg in trek.

Bron:

©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor