Al lange tijd wordt Nederland opgeschrikt door mishandelingen van paarden die hun weerga niet kennen en waarbij de dieren op afschuwelijke wijze verminkt worden. Helaas lijken de daders maar niet te vinden, wat bijdraagt aan de onrust en woede onder paardenbezitters en iedereen die begaan is met het lot van deze dieren. Gelukkig is in Duitsland een perverseling opgepakt die meende dat paarden misbruikt mogen worden voor het verrichten van seksuele handelingen.

paardenmisbruiker
Schermfoto van het misbruikte paard | Bron: ARD televisie (Brisant)

De Duitse televisiezender ARD meldde in het programma Brisant dat de dader op heterdaad betrapt is en mogelijk al 3 kwartier zijn perverse lusten botvierde op het paard. De verbijsterde eigenaar van het dier:

“Ik weet niet wat ik erover moet zeggen. Ik walg ervan, het is verschrikkelijk. Ik loop inmiddels bij de dokter en heb medicamenten gekregen om te kalmeren. Wat dit soort mensen met dieren kan doen is werkelijk onbegrijpelijk.”

De ontdekking op heterdaad werd eigenlijk puur toevallig gedaan omdat er een bewakingscamera was opgesteld in de stal van het paard. Een leerling van de rijschool waar het paard toe behoort had de man daarvoor ook al over het erf zien lopen.

Bestraft
Sinds 2013 is bestialiteit, het hebben van seks met dieren, verboden in Duitsland. De politie onderzoekt het handelen van de verdachte:

“Het hebben van seks met dieren is een overtreding van de dierenbeschermingswetgeving, wordt beschouwd als dierenmishandeling en zal ook als zodanig bestraft worden.”

Een paardenfokster die verbonden is aan de stal beschrijft hoe ze zich na het voorval voelt:

“Je voelt je niet meer veilig in het donker, in iedere hoek denk je dat er iemand staat, het is vreselijk onaangenaam.”

Letsel
Maar misschien nog wel het belangrijkste is het welzijn van het misbruikte paard. Volgens de eigenaar heeft het dier zowel inwendig als psychisch letsel overgehouden aan het misbruik door de dader. Het mag dan ook een geluk bij een ongeluk genoemd worden dat hij is opgepakt en dat de bewakingsbeelden zullen meewerken aan zijn veroordeling.

Bron: ARD televisie © PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.