Voor de zoveelste keer dit jaar heeft een paardenbeul toegeslagen. Nu waren twee paarden uit Belgisch ­Limburg het slachtoffer. Een van de paarden heeft een snee van 15 centimeter in het been. De twee paarden zijn een merrie van 14 jaar oud en een vijfjarige ruin. Beide paarden verbleven in een weiland in Berkenbos, België.

Paardenbeul
Foto: Saparevo via Compfight cc

“Merrie Shelsea had een snijwond van drie centimeter, ruin Texas eentje van 15 centimeter. Volgens de behandelende dierenarts was het duidelijk dat zij bewerkt waren met een met een scherp voorwerp. En dat bij twee paarden op één nacht? Zeg nu zelf: dat kan toch echt geen toeval zijn”, aldus een verklaring van de eigenaressen, tegenover de krant Het belang van Limburg.

Door de beide eigenaressen is aangifte bij de politie gedaan. Vooralsnog gaat deze er vanuit dat dit een op zichzelf staand geval betreft. De laatste maanden zijn al zo’n zestig paarden, voornamelijk merries, te pakken genomen door een maniak. Vooral de geslachtsdelen van de paarden worden gruwelijk toegetakeld door de dader. Ook paarden in Noord ­Holland, Utrecht, Brabant, Gelderland en Limburg zijn het slachtoffer geworden. De politie heeft een stok en een stanleymes gevonden.

De politie weet nog niet zeker of alle mishandelingen met elkaar in verband staan. Misschien zijn meerdere daders actief. Wel zoekt de dader zijn slachtoffers zorgvuldig uit. Door de Stichting Zinloos Geweld is een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip. Ook het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan deze afschuwelijke zaak.

Tolbert

Ook in het Groningse Tolbert was het raak, daar liep afgelopen donderdagavond een paard een snijwond op de rug op, de politie vraagt getuigen of mensen met anderszins informatie zich te melden. Via Politie.nl:

Donderdagavond 10 juli tussen 17.00 – 19.30 uur is een paard in een weiland aan de Hoofdstraat mogelijk mishandeld. Het paard heeft een snijwond opgelopen op zijn rug/bil. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven