De Indiase dierenreddingsorganisatie Wildlife SOS redde onlangs olifant Raju na vijftig jaar van ellende. Sinds 4 juli verblijft de Aziatische olifant in het park van Wildlife SOS, samen met 11 andere mishandelde olifanten. Zijn wonden zijn dusdanig ernstig, dat hij vooralsnog niet vrij rond kan lopen over het terrein, omdat hij medisch verzorgd moet worden. Toch is dit voor de olifant een enorme vooruitgang. Het dier zou zo opgelucht zijn geweest toen hij bevrijd werd, dat hij huilde van blijdschap.

Raju
Raju’s wonden worden verzorgd |© Wildlife SOS

Tientallen jaren werd olifant Raju misbruikt. Zeer waarschijnlijk werd Raju als kalfje uit het wild geroofd waarna hij voornamelijk werd gebruikt om te bedelen. Ook werd hij ingezet bij ceremonies of bruiloften. Hierbij werd de Aziatische olifant keer op keer doorverkocht. Zijn eigenaren behandelden hem zeer slecht. Raju werd vastgelegd aan kettingen met pinnen, geslagen en zelfs met een speer bewerkt. Daarnaast kreeg hij veel te weinig te eten: hij weegt ongeveer de helft van het normale gewicht voor een olifant van zijn formaat.

‘Het is ironisch dat Indiase mensen de olifantgod en de apengod aanbidden, terwijl de meerderheid niets begrijpt van dierenbescherming’, aldus mede-oprichter van SOS Wildlife Kartick Satyanarayan.

Volg Raju via de Facebookpagina van Wildlife SOS.

Bekijk hier de beelden van de reddingsoperatie:

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde