In Wons, Friesland, is donderdagnacht een paard seksueel misbruikt. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie: getuigen worden opgeroepen zich te melden.

seksueel misbruikt
De Friese merrie is misbruikt in haar stal | Foto: schermafdruk video

Op het erf trof de eigenaresse van de Fries vrijdagochtend bloedsporen aan nadat het paard buiten was geweest. Ze ging op zoek naar waar dat bloed vandaan kwam, haalde het paard weer uit de stal en keek het goed na. Er bleek bloed uit de vagina te komen en aan de buitenkant waren snijwonden zichtbaar. Daarop werd hulp van de dierenarts ingeschakeld. Deze onderzocht de merrie en constateerde verwondingen aan de vagina van het dier. De eigenaresse zegt:

“Het bleek dat ze van binnen in de vagina helemaal kapot is. Dit is een verschrikkelijk iets. ”

De merrie staat bij een paardenfokker waar in alle stallen camera’s hangen behalve in de stal waar de merrie stond. De eigenaren wonen bij de stallen, maar hebben niets gehoord. Inmiddels is er aangifte gedaan bij de politie.

Paardenmishandeling
Het is de zoveelste mishandeling van een paard of pony in de afgelopen twee jaar. Eerdere gevallen vonden onder andere plaats in Soest, Bunschoten, Amersfoort, Nijkerk en Leusden. Er zijn nu meer dan 90 ernstige mishandelingen bekend en in een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Getuigen
Mensen die iets hebben gezien of andere informatie hebben over de paardenmishandelingen wordt verzocht contact op te nemen met de politie:
Algemeen nummer: 0900-8844
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999
Meld misdaad anoniem: 0800-7000
Dierenpolitie: 144

Mocht je liever contact opnemen met de redactie van Animals Today dan kan dat via redactie@piepvandaag.nl

Bron: Omrop Fryslan ©Animals Today