Open Zipper, een kreupel paard dat begin dit jaar samen met een aantal andere volbloedpaarden werd gered van een Amerikaans slachthuis, heeft onlangs een prachtig veulen gekregen. Het diertje zou samen met haar moeder zijn gedood, als dierenhulporganisatie Gerda’s AnimalAid geen actie op touw had gezet om ze vrij te kopen. De geboorte van het veulen is een kroon op het reddingswerk, daarom heeft ze de naam Faith gekregen.

Paarden
Paard gered van slachthuis bevalt van gezond veulen | Foto: TrevorLowe / Foter / CC BY-NC-ND

Eind februari kon Gerda’s AnimalAid vijf paarden redden die bestemd waren voor de slacht, dankzij de hulp van vele liefdadigheidsinstellingen en particulieren. Twee paarden werden gekocht van veilinghuis New Holland Auction in Pennsylvania, en drie waren net gekocht door slagers, maar de organisatie kon ze terugkopen.

Vier van de vijf merries waren drachtig. Gerda Silver, van Gerda’s AnimalAid is geschokt door de wijze waarop er met merries wordt omgegaan, die al in de laatste fase van hun dracht zijn:

“Het is erg genoeg dat andere paarden zoiets mee moeten maken, maar dit is helemaal onbegrijpelijk. Ik heb gehoord dat slagers alles kopen, zolang de merries maar niet in de wagen bevallen.”

Extra bijzonder is het dat de kreupele Open Zipper dankzij de inspanningen van de dierenhulporganisatie net op tijd getraceerd kon worden, zodat ze niet op transport ging naar het slachthuis in Mexico. Silver zegt het volgende erover:

“Ik wil de inkoper van vleespaarden niet prijzen, maar zijn zoon heeft wel twee uur gereden om haar naar ons toe te brengen. Als hij dit niet had gedaan zou ze er niet meer zijn geweest.”

Veulentje Faith zou samen met haar moeder zijn gedood in het slachthuis, maar heeft nu een prachtig leven voor zich. Ze is in goede gezondheid en moeder en kind kunnen heerlijk van elkaar genieten.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde