Afgelopen vrijdag is er een man opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de handel in gestolen vogels. De dieren werden eerder dit jaar gestolen uit Zoo Veldhoven en Best Zoo.

vogels
 Onder de gestolen vogels bevonden zich amazonegagepaaien | Foto: Dagwald via Compfight cc

De 27-jarige man werd gearresteerd in zijn bedrijfspand in het Brabantse Nuland. In de woning van de verdachte heeft de politie huiszoeking gedaan. 13 vogels en de bedrijfsadministratie werden in beslag genomen. De man zit vast voor verder onderzoek naar zijn betrokkenheid en rol bij de diefstal en handel.

Uit Zoo Veldhoven werden eerder dit jaar 32 vogels gestolen: dertig amazonepapegaaien en twee hyacinthara’s. De kooien waar de dieren in waren gehuisvest werden door de dieven opengeknipt.

De twee hyacinthara’s zouden samen al 25.000 euro waard zijn. De waarde van een amazonepapegaai is ongeveer driehonderd euro.

Eind vorig jaar werden uit het Wildpark Frankenhof in het Duitse Reken, vlak over de grens met Nederland, dertien dieren gestolen. Het lijkt erop dat de dieren daar op bestelling zijn ontvreemd door professionals. Het ging toen om twee sneeuwuilen, twee laplanduilen, twee kerkuilen en drie bosuilen. Verder zijn er vier neusberen meegenomen uit het park.

In januari 2014 werden er uit de apenheul aapjes gestolen.

Bron: Eindhovens Dagblad ©PiepVandaag.nl