Uit Zoo Veldhoven zijn de afgelopen twee nachten 32 vogels gestolen: dertig amazonepapegaaien en twee hyacinthara’s. De kooien waar de dieren in waren gehuisvest werden door de dieven opengeknipt.

Gestolen vogels
32 vogels gestolen, onder andere amazonepapegaaien | Foto: Dagwald via Compfight cc

“Die twee hyacinthara’s kosten samen 25.000 euro en we zijn niet verzekerd”, aldus eigenaar Richard Loomans. De waarde van een amazonepapegaai is ongeveer driehonderd euro. “De dieren zijn allemaal gechipt en geringd. Ook hebben we DNA afgenomen van de vogels. De certificaten die je nodig hebt om ze te verkopen liggen nog hier. Dus dat wordt heel moeilijk.” Zegt Loomans. De politie is een onderzoek naar de diefstal van de dieren gestart. Het komt overigens vaker voor dat dieren worden gestolen uit dierentuinen.

Eind vorig jaar werden uit het Wildpark Frankenhof in het Duitse Reken, vlak over de grens met Nederland, dertien dieren gestolen. Het lijkt erop dat de dieren daar op bestelling zijn ontvreemd door professionals. Het ging toen om twee sneeuwuilen, twee laplanduilen, twee kerkuilen en drie bosuilen. Verder zijn er vier neusberen meegenomen uit het park.

In januari 2014 werden er uit de apenheul aapjes gestolen.

Bron: Omroep Brabant ©PiepVandaag.nl