De politie van Zoetermeer heeft beelden gedeeld over de bevrijding van een oververhitte kat uit een hete auto. Er werd een ruitje ingetikt om de kat te kunnen redden. Of er sprake is van nalatigheid is onbekend. De kat is overgedragen aan de dierenambulance.

oververhitte kat
Oververhitte kat bevrijd uit hete auto in Zoetermeer | Foto (uitsnede): Politie Zoetermeer/Twitter

Het is niet nog bekend of de oververhitte kat door nalatigheid of uit eigen beweging in de auto terechtkwam. Om het dier te bevrijden moest een raampje ingetikt worden. Na de bevrijdingsactie door de politie volgde de dierenambulance die zich over de kat ontfermde, om te zorgen dat het dier weer op adem en temperatuur kwam.

NOOIT
Hoewel niet zeker is of de kat zelf de auto is ingeklommen zeggen we het toch nog een keer: laat NOOIT een dier achter in een auto, ook niet met een raampje op een kier, ook niet voor heel even. De temperatuur in de auto kan erg snel oplopen, in een tijd die voor dieren al snel dodelijk is. In tegenstelling tot mensen kunnen honden, katten, konijnen, cavia’s en al die andere huisdieren NIET tegen snel oplopende (hoge) temperaturen.

Zomerse temperaturen
Zomerse temperaturen: laat je dier niet in de auto! | Foto: ©Animals Today

Zo voelt dat
Wat wij nog met enig gemak volhouden is voor dieren al dodelijk. Hoofdredacteur Karen Soeters van Animals Today nam de proef op de som. Hoewel Karen werd begeleid overviel de hitte haar toch. En dat viel best even tegen. Bekijk het videoverslag hieronder:

 

Doe iets!
Zie je zelf een dier in een hete auto, bel dan meteen 144! En mocht de nood echt te hoog zijn, tik dan een ruitje in, of vraag een omstander dat te doen, en bel meteen de dierenambulance.

Bronnen: Politie Zoetermeer/Twitter, RTL Nieuws ©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.