De Amerikaanse natuurbehoudorganisatie Wildlife Services is een organisatie waarin veel illegale dierenmishandelingen en -slachtingen plaatsvinden. Dat vertellen drie voormalige werknemers van het bedrijf in de documentaire EXPOSED – USDA’s secret war on Wildlife.

Coyote
Foto: Christopher Bruno / Foter / CC BY-SA

De drie voormalige werknemers en een congreslid vertellen over de barbaarse voorvallen die volgens hen al een hele tijd plaatsvinden binnen de organisatie. Wildlife Services is onderdeel van het USDA (Ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten). De hoofdtaken van deze organisatie zijn het in balans houden van de natuur en het waarborgen van de nationale veiligheid. De documentaire is gemaakt door Predator Defense, een non-profitorganisatie die opkomt voor roofdieren en de overheid controleert als het gaat om Wildlife Services en wat zij doet.

De documentaire is vooral gefocust op het jagen op coyotes door Wildlife Services. Coyotes zouden zorgen voor (te) veel andere dode dieren, daarom heeft Wildlife Services toestemming gekregen om te jagen op ‘slechte’ coyotes, coyotes die veel andere dieren afmaken. Dr. Crabtree, volgens Predator Defense een van de belangrijkste ecologen van de USA, heeft wetenschappelijk onderzoek verricht naar het jagen op coyotes. Hieruit bleek dat het afmaken van coyotes de populatie van dit diersoort zelfs verhoogt in plaats van dat het afneemt.

In de documentaire wordt ook uitgelegd hoe de voormalige werknemers stuk voor stuk vaak moesten liegen van hun supervisors als het ging om dode dieren. Het gebeurde regelmatig volgens hen dat er per ongeluk een huisdier van iemand die in de buurt woonde, overleed. Een voormalig werknemer kreeg de opdracht in zo’n geval het riempje van het dier af te doen en het dier begraven alsof er niets gebeurd is. De coyotes werden vaak afgemaakt met een speciaal soort gifcapsule, die ook erg gevaarlijk is voor mensen. Officieel moeten er waarschuwingsborden hangen op de hekken rondom het gebied waar de Wildlife Services aan het werk is. Van hogerop kregen de werknemers bevelen om deze bordjes niet op te hangen. Ze zouden voor onrust kunnen zorgen onder milieuactivisten.

Ook plaatst Wildlife Services veel coyotevallen waardoor de dieren nog niet gelijk doodgaan. Op Facebook zijn foto’s gevonden van een werknemer van de organisatie waarop te zien is hoe hij zijn hond laat ‘spelen’ met de coyote, die vastzit. Deze vorm van dierenmishandeling is niet afgekeurd door Wildlife Services. Het zou een goede training zijn geweest voor de hond. Volgens Predator Defense is de reden waarom zulk soort voorvallen nooit aan het licht komen, dat Wildlife Services onderdeel is van het ministerie.

Bekijk EXPOSED – USDA’s Secret War on Wildlife

Bron ©PiepVandaag.nl Jaimy Visser