Amsterdam Schiphol, Kenya Airports en Galapagos Airport in Ecuador hebben onlangs laten zien dat ook zij zich willen inzetten tegen de handel in wilde dieren, door de ‘United for Wildlife Transport Taskforce Buckingham Palace Declaration’ te ondertekenen tijdens een conferentie in Hong Kong vorige week.

De verklaring
Na 12 maanden vergaderen in Londen, Genéve en Dubai en duizenden uren werk van juridische-, natuurbeschermings-, transport- en douane-experts, werd de ‘Buckingham Palace Declaration’ in 2016 in het leven in geroepen als actieplan om de strijd tegen de handel in wilde dieren tegen te gaan. Als men de overeenkomst tekent, verbindt deze partij zich aan de plicht om echte stappen te zetten om de routes te sluiten die worden geëxploiteerd door handelaren van de illegale handel in wilde dieren. Ook onderneemt men stappen om de ‘kwetsbare plekken’ binnen de transport en de douane weg te nemen, om zo de criminelen aan te pakken die hier momenteel handig gebruik van maken. De diverse verplichtingen die hier bij horen, zijn onder andere ‘het beveiligen van systemen voor het delen van informatie voor de transportsector, om zo geloofwaardige informatie te ontvangen over routes met een hoog risico wat betreft de illegale handel en de transportmethoden die worden gebruikt door de criminelen’.
Schiphol Airport was één van de partijen die deze verklaring tekende tijdens de ACI Asia-Pacifix/World Annual General Assembly, Conference and Exhibition in Hong Kong vorige week. Meer dan 100 andere transport sector bedrijven gingen hen al sinds 2016 voor.
Dick Benschop, president-directeur van Schiphol:
“we voelen ons vereerd om ook de Buckingham Palace Declaration te tekenen, omdat Schiphol geen enkele vorm van illegale handel in wilde dieren toestaat en geen enkele activiteit accepteert die betrokken is bij dit soort criminaliteit op onze luchthavens.”
De effecten van de illegale handel in wilde dieren
De illegale handel in wilde dieren vormt een bedreiging voor het toekomstige bestaan van veel van ’s werelds meest iconische soorten. Met een waarde geschat tussen de 50 en 150 miljard USD per jaar, is het is één van de vijf meest winstgevende misdaden wereldwijd. Het illegaal doden en handelen in wilde dieren is een wereldwijde crisis, waarbij soorten woorden bejaagd tot uitsterving voor onder andere hun horens, huiden, schubben en tanden.
Bronnen: United for Wildlife, Airport World, Asia World
@AnimalsToday.nl Joy de Vos
Strijd mee tegen dierenleed!
Redactie AnimalsToday.nl
Gerelateerde berichten
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Wil je ons werk op een bijzondere manier steunen, bijvoorbeeld met een mooi cadeau? Dat kan! Via Birdwise.nl gaat € 7,50 bij aankoop van een vogel of ander dier direct naar House of Animals. Een extra goede reden om zo’n mooie decoratieve tuinvogel, eekhoorn of egel te bestellen. Klik op de foto’s voor meer informatie.
Check ons op Instagram
#GNvdD : Orang-oetan van gedwongen boksgevechten terug naar vrijheid https://t.co/S0HByCqU6T #GNvdD
VolgKaren’s blog: De leugens van Limburg verscheuren dassenfamilie https://t.co/fpY1JLUU6n #AnimalsToday
Volg‘Zoek diervriendelijke oplossing voor gedumpte hanen en hennen in Zuilen’ https://t.co/48unv5xPWv #AnimalsToday
VolgDuitse politie redt 34 hondjes van illegaal diertransport https://t.co/IAHu4jszXz #AnimalsToday
Volg
Volg ons op social media