Vandaag 22 mei is het Wereldbiodiversiteitsdag – de dag van de biodiversiteit – en House of Animals Academy viert dit met de lancering van de workshop Ontwerp samen met je team je eigen Bijen Bedrijfstuin.

Bijen Bedrijfstuin
Ontwerp samen met je team je eigen Bijen Bedrijfstuin | Foto: publiek domein

In deze workshop leer je hoe je in je bedrijfstuin het hele jaar door kan zorgen voor voedsel voor wilde bijen, hommels en vlinders. In welke planten vinden bijen nectar en waar vinden ze stuifmeel? Wat bloeit er nu al in de omgeving van jullie bedrijfstuin? En waar kan je voor éxtra voedsel zorgen? Net als wij eten zij het liefst ook niet elke dag aardappels.

De Bijen Bedrijfstuin door de ogen van een bij

Kijk eens door de ogen van een bij en plant juist díe soorten die een aanvulling zijn op hun dieet. Bestuivers zorgen dat wij groente en fruit kunnen eten en genieten van koffie, noten en chocola. Zij dragen bij aan onze gezondheid. Maar wij ook aan die van hen? Honger onder bijen is een groot probleem, wat wij eenvoudig kunnen oplossen door meer bloeiende planten in de tuin te zetten en te zorgen dat bijen voedsel en onderdak vinden.

Deze workshop wordt geleid door internationaal bijendeskundige en imker Sonne Copijn. De effecten van de training zijn niet alleen bevorderend voor de biodiversiteit, maar het is ook een originele teambuilding activiteit met collega’s.

Boek voor 26 mei en ontvang 10 procent korting.

  • Duur: 3,5 uur
  • Datum in overleg
  • € 1.250 (excl. btw)

Boekingen en informatie: e.kef@houseofanimals.nl

Bijen Bedrijfstuin
Kijk eens door de ogen van een bij | Foto: publiek domein

House of Animals Academy

De House of Animals Academy is een nieuw initiatief dat wereldwijd uniek is. Bedrijven en andere organisaties kunnen bij de House of Animals Academy terecht met vragen op het gebied van biodiversiteit en andere dierenwelzijns thema’s. De academy werkt daarbij samen met toonaangevende specialisten, wetenschappers en andere Nederlandse experts op onderwerpen als duurzame mens-dier verhoudingen, duurzame wetenschap, marine biologie en wetgeving dierenrechten.

Bron:


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.