Sonne Copijn

Sonne CopijnIk ben imker, trainer, verteller en activist. Als imker kijk en leer ik. Als trainer bied ik je de basis om kennis en ervaring op te doen. Als verteller neem ik je mee in het leven van de bijen. En als activist zorg ik voor het broodnodige voedsel op de plank voor bijen, hommels en vlinders; en en passant ook voor vele andere dieren. Ik nodig je uit aan te haken en door de ogen van de bijen te kijken. Dan gaat er een wereld voor je open,  je kijkt anders, je ruikt anders en beleeft de seizoenen intenser. Je ziet hoe onze directe omgeving, landbouw, economie en klimaat gespiegeld worden in de volken. Je gaat van ze houden, voor ze zorgen en een omgeving creëren die niet groen is, maar bloemrijk.

Mijn opdrachtgevers zijn onder meer Springtij Forum, Triodos Bank, Nicolaas Pierson Foundation, Phusis, Lion Clubs, Tuinclubs en vele particulieren.

Ik heb gewerkt voor Agro Eco Louis Bolk Instituut en was als internationaal adviseur duurzame landbouw verantwoordelijk voor het bedrijf in Oost Afrika. Voor Solidaridad heb ik de afdeling Planning Monitoring en Evaluatie opgezet. Als zelfstandig adviseur het ik gewerkt aan opdrachten voor de Common Code for the Coffee Community, WFTO Fair Trade Branche Organisatie, Twin Trading UK, Stichting Lami, Stiching Doen, Eosta BV. Ik ben afgestudeerd in Wageningen UR en heb een MSc. in Agrarische Economie.

Archief