Londense nachtclub Mahiki weigert bezoekers die aankomen zetten met echt bont. De club is een samenwerking aangegaan met dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) en heeft een groot neonbord bij de ingang geplaatst, die duidelijk maakt dat gasten met won niet welkom zijn.

club Mahiki gaat bontvrij
De ingang van club Mahiki – Foto: PETA

“We hopen dat andere clubs Mahiki’s positieve voorbeeld volgen, door ook bontvrij te gaan, zegt Hannah Levitt van PETA. De dierenrechtenorganisatie strijdt al jaren tegen bont en heeft zeer effectieve campagnes waar veel bekende mensen aan meewerken.

Hoewel er weer veel bont te zien is op de catwalk dit modeseizoen, laten veel bekende sterren hun afschuw duidelijk zien: Stella McCartney is natuurlijk een bekend voor beeld. Zij strijdt al jaren voor de rechten van dieren en is een tegenstander van bont in hart en nieren. Zij gebruikt zelf alleen maar ‘fake-fur’ in haar collecties. Ook Khloé Kardashian maakte onlangs weer duidelijk het dragen van echt bont af te keuren, door de straten van new York te bewandelen in een jas van nepbont, waarop met verf was gespoten: “Fxck Yo Fur”. Eerder al werkte ze mee aan PETA’s “I’d rather go naked than wear fur”-campagne.

West-Hollywood heeft een totaalverbod op bont ingevoerd, waardoor er geen bont meer verkocht mag worden in de winkels. Een goede stap vooruit, zeker gezien het feit dat de grootste ontwerpers en warenhuizen in dat deel van Los Angeles gevestigd is.

In Nederland lanceerde Bont voor Dieren de campagne “020 Bontvrij”, naar aanleiding van de motie gemeenteraadslid van Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren eind 2012, waarop de wethouder van Amsterdam winkeliers in Amsterdam heeft gevraagd geen bont te verkopen en dat actief uit te dragen naar de consument.

Laten we hopen dat ook Nederlandse clubs het goede voorbeeld van Mahiki zal volgen!

Bronnen: Elle, Bont voor Dieren ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor