Murphy een golden retriever van vijf jaar oud nam twintig maanden geleden de benen. Ze liet haar baasjes Erin en Nathan Braun tijdens een wandeling in het Tahoe National Forest Park in California vertwijfeld achter.

Murphy en Nathan Braun
Murphy en Nathan Braun via Facebook

Het echtpaar zocht uren naar hun trouwe viervoeter maar Murphy was in geen velden of wegen te bekennen. Uiteindelijk keerden zij zonder hond terug naar huis. De hoop om hun hond terug te vinden gaven de Brauns echter nooit op, ze bleven doorzoeken.

Ze maakten een speciale pagina op Facebook aan om mensen op te roepen uit te kijken naar Murphy. Twintig maanden na het verdwijnen van hun geliefde huisdier kwam dan eindelijk een hoopvol bericht. Mensen hadden een hond die aan de beschrijving van Murphy voldeed gezien.

De Brauns keerden derhalve begin juni terug naar het park met een petje van baas Nathan en een kleedje van Murphy. Na enkele dagen vergeefs zoeken lieten ze de spullen achter bij kampbeheerder Jason Smith, in de hoop dat het hem verder zou helpen bij de zoektocht.

“De allereerste nacht dat ik de spullen buiten legde, hoorde ik wat bewegen. Daar lag Murphy te slapen op de deken. Ik wist gelijk dat zij het was. Dat is hun hond. Ze lag daar opgerold en met haar hoofd op het petje”, aldus Smith.

Toen Murphy een paar dagen later de hond van een ander kamperend stel kwam begroeten werd ze gevangen. De Brauns werden ingelicht en zij keerden in allerijl terug naar het park. Daar werden ze na twintig lange maanden eindelijk herenigd met Murphy!

De familie is er voor 99 procent zeker van dat de gevonden hond echt Murphy is. Er zijn wat kleine fysieke verschillen, maar ze zijn er van overtuigd dat die ontstaan zijn door het leven in de wildernis.

Op de Facebookpagina voor Murphy lieten de Brauns dinsdag het volgende weten:

“Na 20 lange maanden in het Tahoe National Forest, is Murphy weer thuis. Zoals jullie je kunnen voorstellen, zijn we compleet in shock en verbaasd over het wonder dat ze zo lang heeft kunnen overleven.

Afgelopen zondag vond de hereniging met Murphy plaats. Ze is nog herstellende. We kunnen niet beschrijven hoe dankbaar we zijn.”

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl