Een verweesde arend die werd opgevoed door een zeearend met de naam Murphy, is onlangs vrijgelaten in het wild langs de Mississippi rivier in Amerika. Honderden enthousiaste mensen waren aanwezig om getuige te zijn van deze speciale gebeurtenis. Zeearend Murphy werd wereldwijd bekend, toen het nieuws verspreidde dat hij een rots aan het uitbroeden was. Zijn verhaal werd extra bijzonder toen hij pleegvader werd van de verweesde arend.

Adoptiekuiken van zeearend Murphy vrijgelaten in het wild
Adoptiekuiken van zeearend Murphy vrijgelaten in het wild | Foto: screenshot video Byrne PR/Vimeo

Het personeel van World Bird Sanctuary (WBS) vond Murphy wel geschikt als verzorger voor de verweesde babyarend (Eaglet 23-126). Ze namen de gok en het verliep allemaal nog beter dan verwacht. Murphy kan niet vliegen vanwege een blessure die hij in zijn jeugd opliep. Hij kan wel lopen en naar lage zitstokken in een volière springen. Zo gebruikte hij deze vaardigheden om zijn rots fel te verdedigen tegen de anderen, net zoals een arend (of adelaar) zijn eieren zou verdedigen.

Pleegvader Murphy

Medewerkers van het opvangcentrum hadden Murphy voorzichtig aan het arendskuiken voorgesteld. Zo werd het kuiken in een kleine, verwarmde kooi gezet, in een verblijf met Murphy. De arend onderzocht het kuiken en begon het door de tralies van de kooi te voeren. Nadat medewerkers van WBS het kuiken uit de kooi hadden gehaald, nam Murphy meteen zijn rol als pleegvader op zich en begon over de baby te waken en leerde hem hoe hij moest opgroeien tot een volwassen arend. En met succes. Uitvoerend directeur Roger Holloway van het World Bird Sanctuary:

“Vandaag is een prachtige dag voor Murphy, voor de arend en voor iedereen die verbonden is aan het World Bird Sanctuary. We zijn ervan overtuigd dat Murphy’s uitzonderlijke zorg, aandacht en opvoeding deze jonge arend heeft uitgerust met de nodige vaardigheden om te kunnen leven in zijn nieuwe gemeenschap hier langs de Mississippi.”

Meer ruimte voor opvang

Arend 23-126 is de 126e patiënt in 2023 in het ziekenhuis van het reservaat. De WBS maakte bekend dat ze een belangrijke campagne zijn gestart om geld in te zamelen voor een nieuw pleegcentrum dat het ziekenhuis van het reservaat zal verbeteren ter ere van Murphy, de verweesde arend en Murphy’s Rock. Het nieuwe opvangcentrum is een belangrijke mijlpaal voor het WBS. Doordat ze meer middelen en een grotere capaciteit hebben, zal het reservaat langdurige en grootschalige ondersteuning kunnen bieden aan de vogels, zodat hun welzijn en rehabilitatie voor de komende jaren is verzekerd.

Bekijk het bijzonder verhaal over de adoptie en vrijlating hieronder:
.

.
Bron:

#GNvdD: Amerikaanse zeearend terug van weggeweest

©AnimalsToday.nl Jane Sauer