Terwijl de meedogenloze moordenaar, David Iwo, in Groot-Brittannië onlangs terechtstond voor de moord op een 69-jarige officier van justitie, schepte hij op over het martelen en doden van minstens 30 katten. Hij kreeg de bijnaam ‘NR3 Cat Killer’.

moordenaar
Een Britse moordenaar bekende naast een voormalig officier van justitie ook zeker 30 katten te hebben gemarteld en vermoord | ©lea_navd via Foter

Moord

De dakloze David Iwo (23) werd veroordeeld voor de moord op de 69-jarige Martin Decker. Tijdens de rechtszaak deed hij tegenover rechercheurs en psychiaters schokkende bekentenissen. De bekentenissen hadden betrekking op de moord en op een andere reeks misdaden die hij had gepleegd. Hij vertelde dat hij in zijn voormalige woonplaats Norwich minstens 30 katten heeft gemarteld en vermoord, en dat hij daarvan geen spijt heeft.

Verbijsterd

De lokale politie en geschokte huisdiereigenaren waren verbijsterd over de bekentenissen van Iwo over de vele katten die hij had gemarteld en gedood. In de gesprekken met rechercheurs en psychiaters verklaarde hij dat hij de katten op straat aantrok met snoepjes van het merk ‘Dreamies’, waarna hij hun de nek omdraaide. Ook schetste hij gruwelijke voorbeelden van dierenmishandeling; zo stopte hij een kat in een klem om die tegen de muur te slingeren, sneed hij oren van katten af en verminkte levende katten. Iwo genoot van het veroorzaken van leed en beschreef zonder schaamte hoe hij de ingewanden van een kat verwijderde, in een zak stopte en vervolgens bij iemand door de brievenbus deed. Terwijl hij over deze gruwelijke daden sprak, toonde hij geen enkel berouw.

Wreed

Deze moordenaar hield ook bij hoeveel leed hij de eigenaren van de katten had aangedaan. Hij vertelde hoe hij moest lachen bij het lezen van berichten van wanhopige mensen die op zoek waren naar hun vermiste katten, terwijl hij al wist dat ze dood waren. Het martelen en doden van de katten zag Iwo als zijn hobby. De moord op Martin Decker was een ‘progressie’ van zijn zieke daden van dierenmishandeling en als hij niet zou zijn opgepakt, dan was hij hiermee doorgegaan.

Levenslang

Iwo is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord die hij pleegde. Het werd daarom niet als algemeen belang gezien om door te gaan met de beschuldiging van het martelen en doden van katten, maar de rechter heeft besloten om deze aanklacht wel in zijn dossier te houden.

Bron:

Liverpool Echo

©Animals Today


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.