Pitbulls die na september van dit jaar worden aangeschaft, mogen de Canadese stad Montreal niet meer binnentreden. Dat heeft de stad woensdag bekend gemaakt in een verklaring.

pitbull
Montreal wil pitbulls uit laten sterven | Foto: the-specious / Foter.com / CC BY

Huidige eigenaren zijn verplicht om per januari 2017 hun hond te laten registreren en chippen, anders kan de hond in beslag genomen worden. Het is de verwachting dat een nieuwe regelgeving op 26 september zal worden aangenomen door het stadsbestuur.

Annie Samson, voorzitter van het stadsbestuur van Montreal:

“Als hondeneigenaren niet kunnen aantonen dat ze hun hond vóór 26 september hebben gekocht, dan zal hij niet worden toegelaten op ons grondgebied.”

De nieuwe regelgeving in Montreal heeft als doel pitbulls, die voor september zijn gekocht of geadopteerd, langzaam te laten uitsterven, waardoor ze geheel uit Montreal zullen verdwijnen. Verder wordt burgers, die jonger zijn dan 18 jaar, een strafblad hebben en in de afgelopen vijf jaar in aanraking zijn geweest met de politie wegens agressie, verboden een pitbull in het bezit te hebben. Zij die wel aan de strenge criteria van de stad voldoen, worden zeer strenge regels opgelegd. Zo moeten alle pitbulls in het openbaar en muilkorf dragen en moeten ze aangelijnd zijn aan een riem die niet langer is dan 1,25 meter. Pitbulls mogen alleen onaangelijnd buiten op een terrein omgeven van een hek van minstens 2 meter hoog.

Bron  ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor