Voor de kust van Sydney, Australie, is de enige (op het zuidelijk halfrond) gedocumenteerde albinowalvis gezien. Het dier met de Aboriginalnaam Migaloo, dat witte jongen betekent, is bezig met zijn jaarlijkse reis van Antarctica naar de wateren van Queensland waar het veel warmer is. Vier andere walvissen vergezellen hem tijdens deze migratie.

Migaloo
© Lisa, Imagine Cruises

De albinowalvis werd in 1991 voor het eerst gezien. Onderzoekers schatten de leeftijd van het dier tussen de 28 tot 30 jaar oud. Iedere keer als Migaloo wordt gezien is dat een ware belevenis.

De Australische fotograaf Ray Alley probeert al negen jaar foto’s te maken van Migaloo, afgelopen vrijdag viel hij eindelijk met zijn neus in de boter. Geëmotioneerd vertelde hij de Daily Mail:

‘Man, ik kan nu gelukkig sterven, dit is voor mij de heilige graal’.

Een dag nadat Migaloo bij Sydney werd gezien dook hij op bij Port Stephens. Volgens schipper Frank Future van Imagine Cruises was de witte walvis niet alleen.

‘Hij had een hele groep walvissen om hem heen, het is een populaire vent’.

Bron: De Morgen ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.