Memphis Depay postte afgelopen week foto’s op zijn social media waarop hij poseert met een witte leeuw en een beer. Scoren op social media is voor Depay blijkbaar belangrijker dan een respectvolle omgang met wilde dieren.

wilde dieren
Memphis Depay laat zich opnieuw fotograferen met wilde dieren

De profvoetballer bezocht afgelopen week een exclusief privédierenpark in Dubai. In dit park kunnen beroemdheden ongestoord met wilde dieren op de foto en is het ook mogelijk om de dieren te voeren. Op één van de foto’s die Memphis Depay heeft gedeeld op zijn Instagram stories is te zien hoe hij een witte leeuw een stuk vlees voert.

 

Het is niet de eerste keer dat Depay de fout in gaat. Van het voorjaar plaatste de voetballer een videoclip online waarin een lijgerwelp figureert. Voordat deze videoclip online kwam had Memphis Depay al videofragmenten en foto’s van hemzelf en de lijgerwelp op social media geplaatst. Ondanks het verzoek van dierenbeschermingsorganisaties World Animal Protection, Stichting SPOTS en Stichting AAP om de gehele video niet online te zetten heeft de voetballer – die zichzelf eerder een dierenvriend noemde – dit toch gedaan.

Het dierenleed achter de nieuwe en eerdere beelden is enorm. De dieren worden vaak uit het wild weggerukt of speciaal gefokt om met toeristen dan wel beroemdheden op de foto te gaan. De dieren leven onder slechte omstandigheden en zijn meestal zwaar gedrogeerd om ze in bedwang te houden. De lijger uit de videoclip van Memphis Depay komt in het wild niet voor, het is een kruising tussen een leeuw en een tijgerin. In natuurbeschermingskringen is het algemeen bekend dat de onnatuurlijke fok tussen deze twee dieren, mentale en fysieke klachten met zich meebrengt.

lijger
Een lijger | Foto: Erwin Vermeulen

Veel mensen zijn zich niet bewust van de ellende achter de “schattige” foto’s. Beroemdheden en andere mensen met een voorbeeldfunctie zouden er daarom goed aan doen om niet met deze dieren op de foto te gaan en al helemaal niet te promoten.

Selfies met wilde dieren: DEEL HET NIET

Bronnen:

©AnimalsToday.nl