De Italiaanse januari-editie van het modeblad Vogue, genaamd ‘The Animal Issue’,  is volledig gewijd aan de schoonheid van het dierenrijk. Verder stelt Vogue Italië de uitbuiting van dieren aan de kaak. Ook de mensen die dieren dagelijks verdedigen, bestuderen en universele verhalen over ze vertellen, komen aan bod. 

Vogue Italië
Vogue Italië wijdt januarinummer volledig aan dieren

Vogue Italië legt op zijn website uit waarom er specifiek voor dieren als hoofdonderwerp is gekozen: er is een constante aanwezigheid van het bestaan van de mens. Dieren zijn protagonisten in de beeldende kunst, zoals mode. Toch leven ze steeds in kleinere ruimtes en worden ze misbruikt vanwege de levensstijl van de mens. Emanuelle Farneti, hoofdredacteur van Vogue Italië, bekritiseert onze menscentrale wereld. In zijn hoofdartikel schrijft hij dat dieren niet bestaan voor onze doeleinden, of voor een functie van datgene wat wij van ze verlangen. Verder linkt hij de effecten van het coronavirus en de wijze waarop de pandemie ontstond aan de manier waarop mensen dieren behandelen.

Ook geeft hij aan dat de mode-industrie zich moet afvragen waar de limieten liggen van de exploitatie van natuurlijke bronnen. Tevens vraagt hij aandacht voor de klimaatproblematiek. Volgens Farneti bevat 2020 een belangrijke les: de wereld draait niet om mensen.

Farneti:

“Laat dit een uitnodiging zijn om opnieuw te focussen op de natuurlijke wereld, nadat we maandenlang thuis hebben gezeten.”

Bekijk de mooie foto’s van de januari-editie van Vogue Italië  op Instagram.

Bron:

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer