Een lugubere ontdekking in Eindhoven. In het Bonifaciuspark vond een vrouw een massagraf met tenminste tien kattenlijken. Haar eigen vermiste kater Gijs lag er ook in.

massagraf
Foto: Stichting Straatkat

De vrouw stuitte per toeval op het massagraf. Ze vond oude resten van een aantal dode katten in het park. Vrijwilligers van Stichting Straatkat en Animal Care Brabant ZuidOost zijn gaan zoeken of er chips in de grond te vinden waren. Tijdens het zoeken kwamen ze heel veel botten, nagels en haren tegen. Er wordt vermoed dat het om meer dan tien katten gaat.

Dierenbeul
Een chip werd er gevonden. Het bleek om Gijs te gaan. Hij werd al 21 maanden vermist. Het is niet duidelijk hoe Gijs en de andere katten om het leven zijn gekomen, maar er wordt uitgegaan van een dierenbeul. Olga Schouten van Stichting Straatkat:

“Gezien de omstandigheden gaan wij ervan uit dat dit het werk is van een kattenhater, die er niet voor terugdeinst katten te doden en de lijkjes hier heeft gedumpt. Echt afschuwelijk”

Meld je vermiste huisdier
Volgens Stichting Straatkat worden er veel katten vermist in Stratum en Tivoli, maar geven veel mensen de vermissing van hun huisdier niet op aan Stichting Amivedi, die zich bezighoudt met het registreren van vermiste en gevonden huisdieren. Olga Schouten roept eigenaren met een vermiste kat op om zich bij de Stichting Straatkat te melden en hun vermiste huisdier te registreren bij Amivedi.

Stichting Straatkat ontvangt graag een foto van de vermiste kat, het chipnummer (indien gechipt), locatie vermissing en de datum van vermissing. Als de kat bijzondere kenmerken had, horen zij die ook graag. Alles kan worden gestuurd naar stichtingstraatkat@gmail.com

Bron: Telegraaf ©AnimalsToday Monqiue van Dijk Armor