Maryland verbiedt verkoop van puppy’s en kittens in dierenwinkels

Na Californië verbiedt ook Maryland de verkoop van puppy’s en kittens in dierenwinkels. Het verbod is vanaf 2020 van kracht.

verkoop van puppy’s en kittens in dierenwinkels

Beaglepuppy | Foto: Wikimedia

Net als in Californië kunnen mensen straks in dierenwinkels in Maryland alleen nog maar honden en katten adopteren die afkomstig zijn uit lokale asielen. In Californië geldt hetzelfde voor konijnen. Ook die mogen niet meer worden verkocht in de winkels, maar alleen nog worden geadopteerd via het asiel.

De wet die vanaf 2020 van kracht wordt is getekend door de gouverneur van Maryland, Larry Hogan. Naast deze wet tekende hij volgens WBAL News nog een aantal andere diervriendelijke wetten, waaronder een wet die het mogelijk maakt om eigenaren van huisdieren een houdverbod op te leggen als zij die dieren hebben mishandeld of verwaarloosd. In Nederland wordt ook druk gewerkt aan een zelfstandig houdverbod voor dierenmishandelaars en -verwaarlozers. Op dit moment kan een houdverbod in Nederland alleen nog maar als extra maatregel naast een (voorwaardelijke) gevangenisstraf of een boete worden opgelegd.

Gouverneur Harry Logan werd tijdens het ondertekenen van de diervriendelijke wetten vergezeld door een aantal viervoeters uit diverse asielen. Na afloop plaatste de gouverneur foto’s op zijn Facebookpagina met daarbij het bericht dat “een overgroot deel van de inwoners van Maryland het er mee eens zijn dat het vasthouden van puppy’s het beste deel van elke dag is.”

"Kudos to Gov. Larry Hogan. Banning the sale of dogs and cats from mills — mass-breeding operations where animals’…

Geplaatst door Larry Hogan op maandag 30 april 2018

Bron: World Animal News ©AnimalsToday.nl Lianne Raat

 

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Anoniem zegt:

    Dat is volgens mij goed nieuws!! Mensen worden zich er steeds meer bewust van, dat dieren niet als gebruiksvoorwerp o.i.d. gebruikt kunnen worden!! Alleen is het jammer, dat dat verbod in Maryland pas in 2020 ingevoerd wordt. En waarom zou het alleen voor katten en honden gelden, en niet voor alle andere dieren?! Volgens mij is dat positieve discriminatie….