Een man in Cheektowaga, NY (Verenigde Staten) is zondag in de rechtbank vrijgesproken van ernstige mishandeling van zijn hond Max, een Duitse herder. De jury bevond de man niet schuldig, maar de lokale politie denkt daar anders over.

herder hond vrijgesproken
Duitse herder | Foto: Jakub Halun

De politie van Cheektowaga verklaart dat de 58-jarige Michael Tortorici tegen zijn hond Max begon te schreeuwen, toen hij het dier slapend in zijn slaapkamer aantrof. Blijkbaar was het niet de bedoeling dat Max zich in één van de slaapkamers in het huis bevond. Volgens de politie sloeg en trapte Tortorici zijn hond en trok hij aan zijn hoofd, waarna Max zijn baasje in de pols beet. Hierna zou Tortorici met een houten barkruk op zijn hond hebben ingeslagen.

Nadat een 12-jarig jongetje Max mee naar buiten nam, volgde Tortorici hen en sloeg hij de hond volgens de politie met een groot stuk hout. Daarna sleepte hij het zwaar gewonde dier mee naar de kelder, waar hij hem in de buik schoot met een shotgun (hagelgeweer). De wond was niet direct fataal en Max heeft volgens de politie enorm geleden, voordat hij kwam te overlijden.

Robin Donovan van Compassionate Citizens of Western New York:

“We zijn enorm aangeslagen over het feit dat er geen gerechtigheid is en dat er wéér een dier is dat niet wordt gehoord.”

Volgens Tortorici’s advocaat is zijn cliënt onschuldig en handelde hij uit zelfverdediging. Max zou hem hebben aangevallen.

Bekijk hieronder een verslag van WIVB4:

Bron: WIVB.com ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor